што е хидраулично црево

Дефиниција на хидраулично црево

Хидраулично црево пренесува хидраулична течност до или помеѓу хидрауличните компоненти. Компонентите вклучуваат вентили, алати и погони. Хидрауличното црево е обично флексибилно и армирано. Цревото е често составено од неколку слоеви на арматура. Ова е потребно затоа што хидрауличните системи работат при висок притисок.

Конструкција на хидраулични црева

Повеќето хидраулични црева се состојат од три главни делови. Тие имаат внатрешна цевка за носење на течноста. Следно е засилен слој, проследен со заштитен надворешен слој. Внатрешната цевка е флексибилна и компатибилна со течноста што ќе ја носи. Заедничко соединение е комбинација на синтетичка гума, термопластика и тефлонски (тефлон).

Арматурниот слој има повеќе обвивки. Обвивките вклучуваат жица со спирална рана, жица со плетенки или предиво од текстил. Постојат едножичен слој, 2-жичен слој, 4 жичана спирална и 6 жичана спирална примена. Надворешниот слој е често отпорен на абење, масло или време, во зависност од неговата намена.

Стандарди за хидраулични црева

конструкцијата и перформансите на хидрауличното црево се опфатени со разни национални и меѓународни стандарди, вклучувајќи ISO, BSI, SAE, DIN, API и CETOP. Повеќето комерцијални црева одговараат на еден или друг стандард, а стандардите на SAE се најшироко следени во американските SAE стандарди обезбедуваат општи, димензионални и перформанси спецификации за најчестите црева што се користат во хидрауличните системи на мобилна и стационарна опрема. Со децении, SAE J517 објави упатства за хидраулични црева од серија 100R1 до 100R12. Овие стандарди на SAE управувани од производителот се засновани на проектирање, конструкција и рејтинг на притисок за да се осигура дека хидрауличните црева ги исполнуваат минималните градежни барања.

SAE воспостави минимален рејтинг на притисок за разни црева (внатрешни дијаметри и подоцна беа ревидирани за да вклучуваат и црева со постојан притисок, што се црева што одржуваат рејтинг на притисок во група без оглед на големината). Некои вообичаени црева со постојан притисок се R13, R15, R17 и R19.

Како искусни производители на хидраулични црева во Кина, ќе ви кажат како да изберете хидраулично црево со врвен квалитет. Доколку имате потреба, оставете ни порака.